Om oss

Vi er 3 ansatte, Svein Ola, Aud-Kari og Pål Bang.

Svein Ola er urmakermester. Pål er off. godkjent optiker BsC. Han har også kontaktlinse-kompetanse. Vi har timebestilling på 61 33 01 30. Vi sliper og tilpasser glass på topp moderne utstyr på vårt verksted.

S.O.Bang Ur & Optikk er idag leverandør av ur og optikk relaterte produkter. Vi leverer produkter fra seriøse grossister. Vi har eget verksted både på ur og optikk som ivaretar vårt salg. Vi graverer også på solgte produkter.

Utvalget i batterier hos oss er meget bra. Hørebatterier, fotobatterier, batterier for hundepeilere, bilalarm, dørklokker, røkvarslere, memory-batt for PC, lithium batterier m.m.m. Det vi ikke har skaffer vi.

Akvarell av Edith Fallang

S.O. Bang Ur & Optikk ble etablert i 1887 av Ole S. Bang, og er dermed en av Hadelands eldste forretninger. Ved siden av urmakeriet, bestyrte han både post- åpneriet og telefonsentralen i Vassenden. Huset vårt ble bygd samtidig med husene på Gran stasjon. Det har også vært mange andre virksomheter her gjennom årene. Sverre Hvalby, Ole S. Bangs svigersønn, startet sitt bakeri i kjelleren her. Førøvrig har det vært kolonial, skredder, begravelsesbyrå, frisérsalonger,doktorkontor m.m.

  • Ole Svendsen Bang 1887- 1926
  • Sigurd Olaf Bang 1926- 1965
  • Paul Ole Bang 1965- 1987
  • Svein Ola Bang 1987 -

Pål Bang begynte i firmaet i 2011 og er 5. generasjon som er med å driver firmaet.